رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

  • موسس سایت

سلام

 

برای این که بدانید چه چیزی را باید یاد بگیرید، اول باید بدانید چه زبان‌هایی برای تعریف و برنامه نویسی صفحات وب استفاده می‌شود. برای همین سعی کردم که اصطلاحات اولیه را به زبان ساده به شما توضیح بدهم.

 

1- HTML: به معنای زبان تعریف فرامتن است. این یعنی یک زبان طبعا متنی که با آن فراتر از متن تعریف می‌شود. این زبان منطق ندارد. برای همین اسمش زبان برنامه نویسی نیست و یک زبان تعریف است. به این مفهوم که اگر در آن بنویسید 2+2 چون منطقی برای تفسیر آن ندارد، عینا همین عبارت را چاپ می‌کند و اثری از 4 نمی‌بینید. ضمنا HTML هیچ مفسر یا کامپایلری ندارد و فقط در نرم افزارهایی مانند مرورگرها قابل نمایش است. با HTML شما می‌توانید اجزای صفحات را تعریف کنید. مثلا بگویید یک پاراگراف متن و یک تصویر در صفحه دارید. یعنی محتوای صفحات شما مستقیما درون HTML قرار می‌گیرد.

 

2- CSS: این زبان نیز یک زبان تعریف است. اما فرقش با HTML این است که هیچ محتوایی درونش قرار نمی‌گیرد. پس کارش چیست؟ کار این زبان تعریف، تعریف ظاهر صفحه است. درست است که شما یک پاراگراف و یک تصویر را به کمک HTML درون صفحه قرار دادید، اما هیچ شکل چینش و ظاهری برایش نمی‌توانید تعریف کنید. این تصویر در سمت چپ پاراگراف باشد و یا فونت متن چه باشد، از وظایف CSS است. این زبان هم مانند HTML مفسر یا کامپایلری ندارد و در مرورگرها قابل نمایش است. ضمن این که  مانند HTML به تنهایی قابل نمایش نیست. یعنی باید در کنار یک صفحه HTML باشد تا اثرش را در یک صفحه ببینید که چگونه در ظاهر آن صفحه اثر گذاشته است.

 

3- Javascript: جاوااسکرپیت یک زبان برنامه نویسی است که برای جذابیت و تعامل در صفحات وب استفاده می‌شود. مفسر این زبان در مرورگر قرار دارد و وقتی به یک صفحه HTML آن را متصل می‌کنید، مرورگر آن را نیز دانلود می‌کند و اجرا می‌کند. کلمه JQuery که به چند وقتی است بین طراحان تازه کار وب مداوما تکرار می‌شود، یک مجموعه از دستورات Javascript است که در کنار هم قرار گرفته تا کار با این زبان را ساده تر کند. چرا که این زبان نسبتا قدیمی‌است و اگر دستورات آن در قابل یک سری دستور قرار نگیرند که کار ما را ساده کنند، یک برنامه ساده بسیار طولانی خواهد شد.

 

 

توجه: سه موردی که در بالا توضیح دادم به اصلاح کلاینت ساید (Client-Side) یا طرف کاربر نامیده می‌شوند. یعنی ابتدا فایل‌های سی اس اس، اچ تی ام ال و جاوااسکرپیت از سرور دانلود می‌شوند و سپس در مرورگر کاربر اجرا می‌شوند. چون محل اجرایشان در سمت کاربر است، کلاینت ساید نامیده می‌شود. گاهی نیز افرادی خود را طراح رابط کاربری (User Interface Developer) می‌نامند. این یعنی آن‌ها به این زبان‌ها تسلط دارند.

 

 

4- PHP یا ASP: پی اچ یی یک زبان برنامه نویسی اوپن سورس با سینتکس (شکل متن کد) بسیار مشابه ++C است، با این تفاوت که بسیاری از ویژگی‌های دشوار آن را برداشته اند. برای مثال در PHP لازم نیست که نوع متغییر را int تعریف کنید. متغییر به هر نوعی که مقداردهی شود، نوعش تعیین می‌شود. PHP معمولا در سرورهای لینوکسی بهتر اجرا می‌شود. اما ASP زبان برنامه نویسی مایکروسافت است که اگر بخواهیم بگوییم، شکل کد آن بیشتر شبیه VB یا #C است. طبعا ASP در سرورهای مایکروسافتی و ویندوزی اجرا می‌شود.

 

PHP و ASP بیشتر برای Dynamic (پویا) کردن صفحات به کار می‌رود. برای این که فرق صفحات Dynamic و Static (ایستا)  را متوجه شوید، همان 2+2 که در یک صفحه HTML در نظر گرفتیم را به یاد آورید. HTML عینا آن را چاپ می‌کند. اما  اگر این 2+2 را در یک صفحه که در آن از زبان PHP استفاده شده است، قرار دهیم، عدد 4 نمایش داده می‌شود.

 

5- MySQL  یا MsSQL: پایگاه داده و یا دیتابیس (database) هستند. دیتابیس به چه دردی میخورد؟ فرض کنید که لازم باشد تعدادی سفارش قرار باشد ذخیره کنید. ثبت این سفارشات می‌تواند در فایل هم صورت پذیرد. اما وقتی که حجم سفارشات و گزارش گیری از آن‌ها زیاد می‌شود، نیاز به یک ابزار است که کار ما را ساده کند. پس برای همین باید از دیتابیس‌ها استفاده کنیم.

 

لازم است بگویم که دو مورد بالا سرورساید (Server-Side) یا سمت سرور نامیده می‌شوند. چرا که اجرای آن‌ها در محل سرور است و نتیجه آن برای کلاینت (مرورگر ما) ارسال می‌شود. به طور مثال سرور 2+2 را جمع می‌کند، نه رایانه ما. رایانه ما فقط 4 را از سرور می‌گیرد و نمایش می‌دهد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
 اشتراک گذاری

انجمن تیم امنیتی گارد ایران

تیم امنیتی گارد ایران یک گروه مستقل است که قوانین آن با خط مشی جمهوری اسلامی ایران مغایرت ندارد. تیم امنیتی گارد ایران از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرد و هدف این تیم تامین امنیت سایت ها و سرورهای ایرانی است. تیم ما همیشه برای دفاع از مرزهای سایبری سرزمین عزیزمان ایران آماده است.

شرکت گاردایران

پردازشگران ایمن داده ي آدلان

شماره ثبت: 9438

شبکه های اجتماعی

 

نمادها

logo.aspx?id=56084&Code=ybjZVyBlXag5cNRv logo-samandehi

×
×
  • اضافه کردن...

اطلاعات مهم

فعالیت شما در این انجمن به منزله تایید قوانین انجمن میباشد! شرایط استفاده