رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

همانطور كه مي دانيد لينوكس داراي توزيع هاي مختلفي است و هر توزيع بنابر كارايي و شيوه كار كاربراني را به خود جذب مي كند. در اين تاپيك به معرفي 10 لينوكس محبوب بين كربران مي پردازم :


 


1- Ubuntu


 


بي گمان اوبونتو يك شوك بزرگ در رده توزيع هاي  دسكتاپ لينوكس مي باشد و بويژه با ورود نسخه 7.0.4 معروف به آهوي چابك بسياري از كاربران لينوكس را به سمت خود كشيد.


پروژه اوبونتو توسط يك آفريقايي تبار عضو تيم توسعه Debian   به نام Mark Shuttle Worth  طراحي شد و شركت كانونيكال پشتيباني مالي و انتشارآن را به عهده گرفت . اولين نسخه اين لينوكس محبوب در سپتامبر سال 2004 و بر اساس لينوكس دبيان منتشر گرديد و در عرض چند سال به يكي ازآسانترين و كاربردي ترين  لينوكس تبديل گرديد.


Ubuntu  بر مبناي ميز كار Gnome  طراحي شده و در آن فايرفاكس و Open Office  به كاربر ارايه گرديده است . آخرين نسخه آن Ubuntu7.0.4  با نام آهوي چابك ( Feisty Fawn  ) منتشر گرديده كه با استقبال خوبي هم مواجه گرديده است و برنامه مديريت نصب برنامه ها در آن ( ATP  ) قادر به شناسايي و نصب بسته هاي دبيان است .


اوبونتو داراي ويرايش هاي ديگري مانندKubuntu  ( اوبونتوي مبتني بر ميز كار) ، KDE   ، Xubuntu   و Edubuntu   مي باشد وبراي كاربردهاي كلاينت و سرور، محيط هاي 32 و 64 بيتي عرضه گرديده است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

2- Open Suse

 

درسال 1992 چهار مبتكر آلماني Hubert Mantel   ، Thomas Fehr ، Roland Dyroff و Burchard Steinbild  ) طرح لينوكسي به نام Software und System Entwicklung يا به اختصار Suse  را پايه ريزي كردند و نسخه 4.2 در سال 1996 ارائه شد كه برنامه مديريت سيستم YAST  به آن اضافه گرديده بود كه تا به امروز در اين لينوكس از آن بهره مي گيرند.

درسال 2003 اين توزيع توسط شركت ناول خريداري شد و تحت عنوان اپن سورس ،SLES  براي كاربرد هاي دسكتاپ و سرور ارايه شد . اين توزيع هم به مانند اوبونتو هم باميزكار GNOME  و هم KDE  ارائه مي گردد.

آخرين نسخه SUSE  ، Open Suse 10.3 مي باشد كه توزيعي بسيار قوي مي باشد. برخي طرفداران لينوكس بزرگترين نقطه ضعف اين توزيع را سياست هاي تجاري ناول در رابطه با برخي شركت هاي مخالف اپن سورس مانند مايكروسافت مي دانند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

3- Fedora

 

فدورا بطور رسمي در سپتامبرسال 2004 توسط دوتن از اعضاي تيم توسعه ردهت Bob Young و Marc Ewing ) ارايه شد و به سرعت جاي خود را در بين كاربران لينوكس به عنوان توزيعي آسانتر از ردهت باز كرد و مسئولان ردهت آن را براي مصارف عاميانه و دسكتاپ منتشر مي كردند. اين توزيع كه مي توان گفت از ردهت نشات گرفته كماكان براي كاربران معمولي لينوكس داراي پيچيدگي هاي بيشتري است اما نقطه قوت آن را مي توان در نوآوري در طراحي و ساپورت طيف وسيعي از نرم افزار هاي مبتني بر لينوكس در فدورا دانست.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

4- Debian GNU

 

دبيان را بايد جزو اولين توزيع هاي لينوكس دانست. اين توزيع در سال 1993 اعلام موجودي كرد.  Ian Murdock با تعدادي برنامه نويس يونيكس كه در اوقات فراغت روي اين پروژه كار مي كردند و اصلا قصد ارائه يك توزيع رسمي وتجاري را نداشتند اما دبيان در يك دهه  به مهمترين توزيع لينوكس تبديل شد به گونه اي كه در حال حاضر بيش از 120 توزيع ديگر مانند اوبونتو و ناپيكس بر اساس آن منتشر شده اندو به عنوان پايدارترين و كاربردي ترين لينوكس براي رده هاي متوسط و كاربران خانگي قابل استفاده است وبه همراه cd نصب بيش از بيست هزار برنامه كاربردي قابل نصب موجود است كه از اين لحاظ در بين ديگر توزيع ها قابل تامل است

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

5- Mandrava

 

اين لينوكس با نام اوليه مندريك (Mandrake ) توسط يك فرانسوي به نام Gael Duval  در ژولاي سال 1998 منتشر شد. مندريك در ابتدا نسخه اي از ردهت با انعطاف بالا با محيط كاري KDE  بود اما با افزايش محبوبيت مستقل گرديد . در سال 2005 شركت مندريك با شركت برزيلي Conectiva  ادغام شد و نام اين توزيع به مندريوا (Mandriva ) تغيير يافت . اين توزيع امروزه يكي از لينوكس هاي با محيط زيبا و قابل اطمينان است كه از برنامه Rpm Drake  براي نصب آسان بسته هاي RPM  استفاده ميكند و يكي از نسخه هاي زنده اين توزيع  بايك حافظه فلش قابل اجراست .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

6- PCLinux Os

 

اين توزيع اولين بار توسط بيل رينولدز ( از اعضاي تيم مندريك و سازنده بسته هاي نرم افزاري RPM )در سال 2003 ارائه شد،و اگيزه وي از ارائه اين توزيع ارائه توزيعي مانند مندريوا براي كاربران عادي ومبتدي بود، اما به تدريج با افزايش برنامه هاي پيش نصب ويا قابل نصب ونيز نصب درايورهاي سخت افزاري آماده روبه جلو گام نهاد.در اين توزيع از برنامه APT  براي نصب بسته هاي نرم افزاري RPM  استفاده مي شود و مي توان گفت نقطه ضعف اين توزيع عدم ارائه يك برنامه زمان بندي شده و منسجم جهت جهت ارائه نسخه هاي جديد و يا آپديت آن است.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

7- MEPIS

 

اين توزيع در سال 2003 توسط وارن وودفورد در شركت MEPIS LLC ساخته شد. اين توزيع هم برپايه دبيان و براي سهولت كاربر در كار با آن طرح ريزي شد اما در سال 2006 مپيس اساس سيستم خود را از دبيان به اوبونتو تغيير داد . اين توزيع قابليت هايي چون تشخيص و نصب خودكار سخت افزار ، امكان پخش انواع فايل هاي مالتي مديا راداراست و اكنون آخرين نسخه آن بانام SimplyMEPIS  در نسخه هاي 64 و 32 بيتي با كاربرد دسكتاپ وServer  عرضه شده است .و از معدود توزيع هاي لينوكسي است كه قابليت نصب خودكار مودم را دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

8- KNOPPIX

 

ساخت ناپيكس به سال 2003 برمي گردد و اين نسخه جزء اولين لينوكس هاي با قابليت نسخه زنده (Live   ) بود كه همين ناپيكس را به انتخاب اول مبتديان ورود به دنياي لينوكس تبديل كرده بود، اين توزيع پس از بوت شدن در كامپيوتر كاربر ، بسياري از انواع نرم افزارهاي ريزودرشت مانند چندين مرورگر ينترنتي ، چندين برنامه افيس را به وي عرضه مي كرد بطوري كه كمتر كاربري لازم مي دانست برنامه اي را نصب نمايد. نقطه ضعف وعجيب اين توزيع ايرادات بيشتر در برنامه هاي نسخه هاي بالاتر نسبت به نسخه هاي قديمي تر است كه كاربران را نگران كرده است در حال حاضر نسخه 32بيتي زنده براي دسكتاپ از اين توزيع عرضه گرديده و از برنامه نصب APT استفاده مي كند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
 اشتراک گذاری

انجمن تیم امنیتی گارد ایران

تیم امنیتی گارد ایران یک گروه مستقل است که قوانین آن با خط مشی جمهوری اسلامی ایران مغایرت ندارد. تیم امنیتی گارد ایران از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرد و هدف این تیم تامین امنیت سایت ها و سرورهای ایرانی است. تیم ما همیشه برای دفاع از مرزهای سایبری سرزمین عزیزمان ایران آماده است.

شرکت گاردایران

پردازشگران ایمن داده ي آدلان

شماره ثبت: 9438

شبکه های اجتماعی

 

نمادها

logo.aspx?id=56084&Code=ybjZVyBlXag5cNRv logo-samandehi

×
×
  • اضافه کردن...

اطلاعات مهم

فعالیت شما در این انجمن به منزله تایید قوانین انجمن میباشد! شرایط استفاده